Αποκατάσταση φραγμού σε 4 οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική λύση μακροπρόθεσμα ,για ελλείποντα δόντια, που προσφέρουν λύση σε συνήθη οδοντικά προβλήματα. Συνηθίζουν να αντικαθιστούν το ριζικό τμήμα ενός δοντιού με ένα εμφύτευμα από τιτάνιο. Το εμφύτευμα σταθεροποιείται σε γνάθο που έχει ήδη παρασκευαστεί κατάλληλα και η νέα αποκατάσταση προσαρμόζεται μετά ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του δοντιού. Αυτή είναι μία παραδοσιακή μέθοδος θεραπείας με εμφυτεύματα.

   Η θεραπεία πάνω σε 4 εμφυτεύματα παρέχεται σε ασθενείς στο Ψυχικο και την Ελλαδα ,η οποία επιτρέπει ολόκληρος ο φραγμός με τα νέα δόντια να στηρίζεται σε 4 εμφυτεύματα. Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε ακριβείς γωνίες ώστε να παρέχουν βέλτιστη υποστήριξη για το τόξο και ολοκληρωμένη σταθερότητα της ακινητης προσθετικης εργασιας. Στη κατω γναθο αυτη η τεχνικη χρησιμοποιειται πολλα χρονια. Στην ανω γναθο ενδεικνυεται σε συγκεκριμενα περιστατικα.

all-on-4-dental-implants2

Τοποθέτηση των 4 εμφυτευμάτων

  Πριν την αρχική θεραπεία , γίνεται μία συνάντηση με τον οδοντίατρό σας στο The Implant Office Ψυχικου. Η συνάντηση σας δίνει την ευκαιρία να ρωτήσετε τον οδοντίατρο σας οποιαδήποτε απορία και να μάθετε εάν μπορείτε να θεραπευθείτε με τη μέθοδο αυτή. Ο οδοντίατρός σας τότε θα εκτελέσει κάποια τεστ ώστε να αποφασίσει εάν χρειάζεται να μετακινηθεί κάποιο δόντι πριν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Εάν είστε επιτυχής δέκτης των εμφυτευμάτων, ο οδοντίατρός σας θα σας εξηγήσει πώς δουλεύει η θεραπεία και θα κανονίσετε κάποιο ραντεβού ώστε να γίνει η εφαρμογή.

Η διαδικασία εφαρμογής περιλαμβάνει την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων σε συγκεκριμένες γωνίες, με τα 2 οπίσθια εμφυτεύματα να τοποθετούνται σε 45 μοίρες και τα 2 πρόσθια σε 90 μοίρες γωνία. Η τοποθεσία των εμφυτευμάτων είναι έτσι σχεδιασμένη ούτως ώστε να παρέχει καλύτερη υποστήριξη και συγκράτηση και να διευκολύνει τη διαδικασία της επούλωσης.

Όταν τοποθετηθούν εμφυτεύματα, τότε μπορούν να συνδεθούν και τα κολοβώματα. Τα κολοβώματα είναι μικροί μηχανισμοί που συνδέουν τα εμφυτεύματα στις νέες αποκαταστάσεις. Όταν τα κολοβώματα είναι ασφαλή, οι αποκαταστάσεις θα συνδεθούν και ο οδοντίατρος θα εξετάσει την εμφάνιση του καινούριου σας χαμόγελου και την εφαρμογή των εμφυτευμάτων.

Αφότου εφαρμοσθούν τα εμφυτεύματα, θα σας ζητηθεί να κανονίζετε τακτικά ραντεβού ώστε ο οδοντίατρός σας στο Λονδίνο να είναι σε θέση να ελέγχει την πρόοδο της θεραπείας σας. Μετά το πέρασμα περίπου 6 μηνών θα ολοκληρωθεί η επούλωση των εμφυτευμάτων και της οστεοενσωμάτωσης πλήρως, και οι μόνιμες αποκαταστάσεις θα μπορούν να εφαρμοσθούν.

Πού διαφέρει η συγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας σε σχέση με τα συμβατικά οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα «Όλα πάνω σε 4 εμφυτεύματα» δεν μοιάζουν με τα παραδοσιακά εμφυτεύματα διότι τα 4 εμφυτεύματα υποστηρίζουν ολόκληρο το οδοντικό τόξο, όταν συνήθως χρειάζονται περίπου 6-10 εμφυτεύματα για να διατηρήσουν ένα φραγμό. Τα 4 εμφυτεύματα είναι ικανά να υποστηρίξουν ένα τόξο λόγω των γωνιών με τις οποίες τοποθετούνται τα εμφυτεύματα ,με τα οπίσθια στις 45 μοίρες παρά 90, κάτι το οποίο βοηθάει να κλειδώσουν μαζί τα εμφυτεύματα. Καθώς χρειάζονται μόνο 4 εμφυτεύματα, η διαδικασία είναι πιο γρήγορη και λιγότερο επεμβατική.

Πλεονεκτήματα
  • Απαιτούνται μόνο 4 εμφυτεύματα για να κρατήσουν ένα ολόκληρο τόξο, η διαδικασία είναι πιο γρήγορη και λιγότερο επεμβατική με λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο.
  • Καινούρια δόντια εφαρμόζονται στο ίδιο ραντεβού όπως τα εμφυτεύματα , κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να αναδείξετε απευθείας το νέο σας χαμόγελο.
  • Σπάνια υπάρχει η ανάγκη για πρόσθεση οστικού μοσχεύματος και τα εμφυτεύματα παρέχουν μία ελκυστική εμφάνιση ταυτόχρονα με τη βέλτιστη λειτουργία του στόματος.Θεραπεύουμε τους ασθενείς μας στο ιδιωτικό ιατρείο στο Ψυχικό στην Αθήνα.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι επίπονη η διαδικασία;

Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να ελαχιστοποιήσει την δυσανεξία και γίνεται πρόληψη του πόνου με τοπικό αναισθητικό καθώς τοποθετούνται τα εμφυτεύματα και κάποιο παυσίπονο μετέπειτα. Πιθανόν να υπάρξει ένας ήπιος πόνος και οίδημα στην περιοχή μετά τη διαδικασία, αλλά αυτό μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με παυσίπονα. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν πολύ γρήγορα και συνήθως επιστρέφουν στην δουλειά τους την επόμενη μέρα.

Ταιριάζουν τα αποτελέσματα με την φυσική οδοντοφυΐα;

Είστε στα καλύτερα χέρια με τους ειδικούς μας ώστε να είστε σίγουροι για την ικανότητα να συνεργαζόμαστε μαζί σας για να δημιουργήσουμε την καλύτερη αντικατάσταση των δοντιών και σε απόχρωση και σε σχήμα ώστε να μην μπορείτε να διακρίνετε διαφορά μεταξύ των φυσικών σας δοντιών και των εμφυτευμάτων.

Πρέπει να είμαι σε μία συγκεκριμένη ηλικία για αυτή τη μέθοδο;

Η υγεία είναι ο πρωταρχικός παράγοντας για την επιλογή της μεθόδου σε σχέση με την ηλικία. Εάν είστε υγιής αρκετά για μία εξαγωγή τότε το πιθανότερο είναι να είστε υγιής αρκετά και για την συγκεκριμένη μέθοδο. Θα αξιολογήσουμε συνολικά το στοματικής κοιλότητα, τη γνάθο και τα δόντια ώστε να είμαι βέβαιοι ότι θα έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Member of Member of Training Dedicate user Member of Member of
imgres iti msc2 imgres-3