Τι Είναι η Περιοδοντική Νόσος

Η περιοδοντική νόσος –κοινώς γνωστή ως νόσος των ούλων- είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα υγείας που υπολογίζεται να έχει προσβάλλει περισσότερο από το μισό πλυθησμό των ενηλίκων. Η νόσος καταστρέφει την υγιή πρόσφυση των ούλων πάνω στις ρίζες των δοντιών, οδηγώντας σε φλεγμονή των ούλων, υποχώρηση των ούλων, απώλεια οστού γύρω από το δόντι και κακοσμία στόματος. Εάν παραμείνει αθεράπευτη θα οδηγήσει σε κινητικότητα του δοντιού, μετακίνηση και τελικά απώλειά του απο τον φραγμό.

Περιοδοντολογία

Περιοδοντολογία είναι η ειδικότητα που ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και την θεραπεία της περιοδοντικής νόσου. Ο περιοδοντολόγος μας κατέχει όλη την απαραίτητη εκπαιδεύση που του επιτρέπει να διαγνώσει ταχέως και να θεραπεύει οποιαδήποτε σημεία σοβαρής καταστροφής των ούλων με σκοπό να διατηρήσετε τα φυσικά σας δόντια όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προχωρημένη περιοδοντική νόσος συχνά οδηγεί σε πολλαπλή απώλεια δοντιών και προκαλεί στους ασθενείς λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα ενώ ταυτόχρονα επιδρά και στη γενική υγεία και ποιότητα ζωής τους.

Περιεμφυτευματίτιδα

Τα εμφυτεύματα χρειάζονται ακριβώς και περισσότερο την ίδια προσοχή και φροντίδα όπως τα φυσικά μας δόντια. Σε περίπτωση αμέλειας απο τον ασθενή – όχι σωστής ενημέρωσης – όχι έγκαιρης διάγνωσης, μικροβιακοί παράγοντες μπορεί να δημιουργήσουν ενα βακτηριακό βιοφίλμ στην επιφάνεια του εμφυτεύματος.

Σε πολλές περιπτώσεις η περιοδοντική θεραπεία δίνει αποτελεσμάτα.

Τα καλύτερα αποτελέσματα τα πετυχαίνουμε με τις συχνές επισκέψεις-προληπτικούς ελέγχους και αποτρυγώσεις (καθαρισμούς).


Member of Member of Training Dedicate user Member of Member of
imgres iti msc2 imgres-3